Mijn meest recente boek ‘De jacht op de Führer’ is nu verkrijgbaar in jouw favoriete boekwinkel.

2. Aan het typen… 10 februari 2021

Delen op:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Binnenkort begin ik aan het vervolg van ‘De jacht op de Führer’ en wil ik jullie een kijkje in het schrijfproces geven. Dit artikel is mijn tweede blog.

Voordat ik aan hoofdstuk 1 van mijn nieuwe boek begin, ben ik mij eerst aan het inlezen. Omdat ik al een idee heb hoe het verhaal eruit gaat zien, heb ik een aantal boeken online gekocht, dan wel geleend bij de bibliotheek. Een van deze boeken heeft mij behoorlijk wat hoofdbrekens bezorgd. Het is werkelijk niet te vinden! Nou ben ik ondertussen behoorlijk handig geworden in zoeken op internet. Natuurlijk begin je bij bol.com. Daar staat van de betreffende titel alleen een e-book. Daar heb ik geen zin in. De volgende stap voor mij is boekwinkeltjes.nl. Deze verzamelsite van alle Nederlandse antiquariaten heeft een enorm aanbod van tweedehands boeken. Ik ben daar regelmatig geslaagd, maar deze keer ving ik bot. Op naar het buitenland. Bij Amazon wordt het boek aangeboden – het gaat om een Engelse uitgave. Ik bestelde het boek bij Amazon, maar ontving twee weken later bericht, dat het boek niet meer leverbaar was. Toen werd het echt een uitdaging. Ik ben naar het centrum van Den Haag gefietst, maar zelfs de eigenaar van deze boekhandel, gespecialiseerd in buitenlandse titels, kon mij niet helpen. Uiteindelijk vond ik het boek wonder boven wonder bij de Koninklijke Bibliotheek. Ik vermoed dat dit het enige exemplaar in Nederland is. Ik heb het boek nu voor de tweede keer te leen. Als het bij een aantal pagina’s zou blijven die interessant zijn voor mij, dan maak ik een aantal kopietjes maken en was de zaak daarmee afgedaan. Maar dat is niet het geval. Ik heb zowat het hele boek vol post-is gestopt. Dat is meteen ook de reden waarom ik niet van e-books hou, je kunt er geen aantekeningen in maken. 

Terwijl ik dit stukje zit te tikken, heb ik nog maar eens een poging gewaagd. Dat is mijn manier van werken, ik doe gewoon alles door elkaar. En wat blijkt, ik heb het boek bij Ebay in Engeland gevonden. Meteen maar besteld. Ik zou het binnen twee weken binnen moeten krijgen. Ik hou jullie op de hoogte. En de titel van het boek….die vertel ik niet. 

Laat een bericht achter

Meer berichten

Michiel Janzen

In 2012 verscheen van mijn hand het managementboek Denken als een Generaal. Sindsdien schrijf ik factionverhalen die dicht tegen de werkelijkheid aan schuren.

Recente berichten

Volg Michiel Janzen

logo_lannoo_wit
Logo-GivingBrandsEnergy-RGB