Being In The War
Being In The War
Episode 1: gast Ton Broers
Loading
/

Met als Gast Ton Broers

Mijn gast in deze aflevering is Ton Broers. Ton is oud-marinier en geeft tegenwoordig Battlefield-tours. Daarnaast maakt hij nog regelmatig herdenkingssprongen met een koepelparachute. Met Ton bespreek ik Duitse paramilitaire operaties.
Being In The War
Being In The War
Episode 2: gast Joost de Raaf
Loading
/

Met als Gast Joost de Raaf

Mijn gast in deze aflevering is Joost de Raaf. Joost werkt bij de luchtmacht en verricht onderhoud aan de F-16. Al jarenlang is Joost geïnteresseerd in de Amerikaanse bombardementsvluchten op 24 december 1944.

Being In The War
Being In The War
Episode 3: gast Rende van de Kamp
Loading
/

Met als Gast rende van de kamp

Mijn gast in deze aflevering is Rende van de Kamp. Legionair, huursoldaat, vrijwilliger en schrijver; Rende van de Kamp heeft o.a. gediend in Libanon, Corsica en Kroatië. Na zijn militaire loopbaan heeft hij de pen ter hand genomen en schrijft over huursoldaten, partizanen en veteranen.
Being In The War
Being In The War
Episode 4: gast Bas Kreuger
Loading
/

Met als Gast Bas Kreuger

Na jarenlang onderzoek voor musea te hebben gedaan is Bas nu zelfstandig adviseur op het gebied van erfgoed en cultuur. In zijn boek KAIS vertelt hij over de onwaarschijnlijke reddingsoperatie van de bemanning van een Amerikaanse bommenwerper die in 1944 in de jungle van Nieuw-Guinea gecrasht is. Bas ondernam in 2019 zelf de tocht naar de plek van het wrak.

BeLuister hier being in the war