In 2012 verscheen mijn managementboek Denken als een Generaal. Sindsdien schrijf ik factionverhalen die dicht tegen de werkelijkheid aan schuren.  Lees hier een overzicht van mijn artikelen.

Roadstory die zich afspeelt in het zuiden van de Verenigde Staten.

De eerste thriller over de geheime Operatie Greif tijdens het Ardennenoffensief

Een oorlogsverhaal gebaseerd op waargebeurde feiten 

Otto Skorzeny was dé Duitse mastermind van geheime operaties tijdens WOII

Een spectaculair relaas over de aanslag die de afloop van WOII had kunnen veranderen

In de voorbereiding van het Ardennenoffensief vertrouwt Hitler zijn favoriete commando Otto Skorzeny een speciale missie toe. Hij moet met zijn troepen, die verkleed gaan als Amerikaanse GI’s, voor chaos zorgen achter de vijandelijke linies. Hoewel het resultaat van deze acties verwaarloosbaar is, is de verwarring groot. De Amerikanen raken in paniek en houden iedereen in uniform aan. Twee Duitse commando’s glippen door de linies voor een opdracht die de afloop van de oorlog volledig kan veranderen. 

Reviews

Bloedstollende faction-thriller over een aanslag op de best bewaakte politicus van Europa

Thrillerschrijver en complotdenker Michiel Janzen vermengt een realistisch doemscenario met verbluffende storytelling Wat als de nachtmerrie werkelijkheid wordt en een extreemrechts politicus slachtoffer wordt van een terroristische aanslag? Een verhaal zo dicht bij de werkelijkheid dat het zomaar realiteit zou kunnen worden

Twee blanke mannen uit Den Haag, de ene op zoek naar een nieuwe woning en de andere een ambitieus ingenieur, raken elk op hun manier betrokken bij een jihadistisch complot om het populairste extreemrechtse partijkopstuk van het land te vermoorden. Een radicale cel, een haatimam, een stewardess, een horloge en een potje medicijnen vormen de opmaat tot de aanslag in Schoten. Zal de best bewaakte politicus van Europa hetzelfde lot ondergaan als Pim Fortuyn

"De thriller die moest komen"
- Peter Kuijt van Despanningsblog -
"Een thriller waarop ik lang heb gewacht!"
- Tomas Ross -

Flabber artikelen

De Dodenwedstrijd: FC Start vs Flakelf

Voetbal is oorlog. Soms heel erg letterlijk. Dit is het ongelooflijke verhaal van de voetbalclub FC Start

Otto Skorzeny - De vijf levens van Hitler’s favoriete commando

Het verhaal van Otto Skorzeny is bijna too-good-to-be-true. Alle ingrediënten van een heldenepos zijn aanwezig: actie, spanning, bluf, en vele hachelijke momenten. Hoewel de feiten bekend zijn, is zijn biografie omgeven met mythes.

Hoe pleeg je een legendarische moordaanslag?

Regeringsleiders zijn altijd het doelwit van een aanslag geweest. Hun functie wordt gekenmerkt door politieke macht en ongewilde belangstelling. Niet elke door hen genomen beslissing valt in goede aarde. Op een gegeven moment besluiten geheime organisaties en terroristen over te gaan tot een moordaanslag op de persoon in kwestie.

Grand Theft België - Hoe De Bende van Nijvel chaos, dood en terreur verspreidde

Het huiveringwekkende verhaal van een groep mysterieuze killers die België in de jaren ’80 op zijn kop zette.

logo_lannoo_wit
Logo-GivingBrandsEnergy-RGB