FAQ

Hieronder kan je alles vinden over zijn nieuwe oorlogsroman 'bachmoet'
Bachmoet is een historische oorlogsroman, wat inhoudt dat de verhaallijn fictief is. De belangrijkste personages in het verhaal hebben niet werkelijk bestaan, maar zijn gebaseerd op mensen die regelmatig in het nieuws verschenen, zonder dat hun karakter één-op-één gekopieerd is. Alle plaatsen, politieke ontwikkelingen, gevechten en nationale figuren (zoals Volodymyr Zelenski, Jevgeni Prigozjin en Vladimir Poetin zijn historisch correct. Je zou het zo kunnen formuleren; het decor is precies zoals het was en de hoofdrolspelers zijn er achteraf in geplaatst.
Dat klopt. Die beelden dateren van voor de oorlog. De meesten zijn uit 2020. Eind 2022, begin 2023 is de stad geheel in puin geschoten. Er is geen gebouw onbeschadigd gebleven. Bachmoet is een spookstad geworden.
Dat is heel even overwogen, maar het risico zou te groot zijn. Michiel heeft tot nu toe alle plaatsen die hij beschreven heeft, bezocht. Zo is hij in de Ardennen, Parijs, Versailles, Berlijn, Kostrzyn, Moskou, New York, Ieper en Passendale geweest. Bachmoet is niet door hem bezocht. Met de moderne media was het heel goed mogelijk om op basis van desk research een levendig beeld van Bachmoet en de omgeving op te roepen.
Dat kan zeker. Je kunt een e-mail met je gegevens sturen naar: Nederland Fleur Smid Marketing manger TerraLannoo bv Email: fleur.smit@terralannoo.nl België Hilde Snauwaert Marketing Manager Lannoo bv E-mail: Hilde.Snauwaert@lannoo.be